!--JustNaira-Related-Posts-Starts-->

27.2.14

Apa yang patut dibawa ketika Ujian MUET?


Apa yang patut dibawa ketika Ujian MUET?

Soalan ni bukan tercetus dalam kepala. Tetapi soalan ini dicetus oleh enjin carian google itu sendiri. Ada yang bertanya "benda yang harus di bawa ketika muet."

Senang je.

Slip
Yang pertama. Slip peperiksaan MUET. Pastikan kau orang semua cetak slip peperiksaan MUET. Takde benda ni, kau semua tak boleh masuk dewan peperiksaan.

Boleh print dekat laman web lembaga.

Kad Pengenalan
Wajib bawa! Kalau tak tak boleh masuk dewan.

Alat Tulis
Bawa lah segala macam alat tulis yang kau orang rasa patut bawa. Tapi kena ingat, kotak pensil letak kat bawah meja. Itu peraturan

Botol Air
Boleh dibawa. Tapi seperti kotak pensil anda, botol air perlu diletakkan dibawah

Phone
Seperti nasib kotak pensil dan botol air, phone kau orang mesti letak kat bawah.


Datang dewan nanti berpakaian preman. lols gurau. Berpakaian baju berkolar dan berkasut. Seluar Jeans dibenarkan.

Datang awal ke dewan. Awal 15 minit pun takpe.

Baca pengalaman gua yang lain

Intro MUET
Speaking Test
Listening Test





Kongsi dan creditkan cerita saya dengan copy link ini.

URL: HTML link code: BB (forum) link code:

4 comments:

  1. Hehe..saya tak ada pengalaman lagi dalam peperiksaan muet ni..

    ReplyDelete
  2. Juga takde pengalaman, terima kasih maklumatnya dan mudahan ramai yang dapat manfaatnya.

    ReplyDelete
  3. hi there. nak tanya kalau registration slip hilang, macam mana ye? dah pergi laman web lembaga tapi website tu cakap error...

    ReplyDelete
  4. hi there. nak tanya kalau registration slip hilang, macam mana ye? dah pergi laman web lembaga tapi website tu cakap error...

    ReplyDelete

Sejak beribu tahun yang melampau, Manusia sering meninggalkan lagenda dan cerita mereka dengan menulis. Begitu juga anda.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...